info@causavestra.nl 010-2262015
CAUSA-VESTRA-RECHERCHE-_logo logo-ministerie-ribbon

FAQ

Wij beseffen dat het recherchetraject voor velen van u een redelijk gecompliceerde materie is. Wij hebben hieronder dan ook in eenvoudige bewoordingen de 5 meest gestelde vragen uiteengezet. Mocht uw vraag er niet tussen staan, neemt u dan contact met ons op.

Meest Gestelde Vragen

Q1. Wat voor bevoegdheden heeft een particulier onderzoeker?
A.   In principe heeft een particulier onderzoeker dezelfde bevoegdheden als een burger. Echter, er zijn uitzonderingen zoals artikel 7.4 en 7.5 van de Privacygedragscode voor particuliere recherchebureaus 2016. Dit betreft het gebruik maken van heimelijk cameratoezicht met technische hulpmiddelen. Een burger is strafbaar volgens artikel 441b WvSr maar een particulier onderzoeker heeft een strafuitsluitingsgrond.

Q2. Welke garanties kan Causa Vestra geven bij een rechercheonderzoek?
A. We doen aan waarheidsonderzoek. Hierdoor kunnen we niet garanderen dat een opdracht het gewenste of verwachte resultaat oplevert. We zorgen er wel voor dat de waarheid boven tafel komt in een onderzoek.

Q3. Hoe snel kunnen jullie aan de slag?
A. Doorgaans binnen 24 uur.

Q4. Mag ik meehelpen met het onderzoek?
A. Een opdrachtgever kan meehelpen door verschillende documenten c.q. bewijsmateriaal aan te leveren die van belang zijn/is voor het onderzoek. Maar het daadwerkelijke onderzoek zal door ons worden gedaan.

Q5. Hoe weet u of een recherchebureau betrouwbaar is?
A. Er zijn tientallen recherchebureaus in Nederland. Gelukkig zijn er een aantal punten waarop u kunt letten om een goed recherchebureau te kiezen:

  • Zijn er referenties van tevreden klanten te vinden?
  • Is het recherchebureau gelegitimeerd door de politie?
  • Heeft het recherchebureau een keurmerk?
  • Hoelang heeft het recherchebureau ervaring?
  • Werkt een recherchebureau full-time? 24/7?

Natuurlijk zijn dit vooral feitelijke punten. Ga vooral ook op uw gevoel af. Is er een klik? Voelt u zich begrepen en geholpen? Ook dit zijn belangrijke indicatoren voor een prettige samenwerking. Vraag vooral naar de ervaringen in soortgelijke zaken.

 

 

Ervaren

Door het combineren van verschillende disciplines op het gebied van rechercheonderzoeken en juridische know-how weten wij zaken op te lossen die anderen laten liggen.

Analyserend

Elk rechercheonderzoek wordt op voorhand zorgvuldig doorgenomen met de opdrachtgever en zowel juridisch als op haalbaarheid getoetst. Waarom? U weet dan waar u aan toe bent.

Doeltreffend

Door onze gedrevenheid te combineren met onze eigen methodiek en expertise weten wij zeer doeltreffend te zijn in onze rechercheonderzoeken.

“Uw zaak is onze zaak”

info@causavestra.nl

010-2262015